ETUSIVUYLEISÖLLEMEDIALLEURHEILIJATKUMPPANITORGANISAATIOUUTISETTULOSPALVELUYHTEYSTIEDOTeShop
TURKU 2011
LIPUNMYYNTI
KISOJEN AIKATAULU
TURKU 2011
TURUN URHEILULIITTO
PAAVO NURMEN STADION
ILMOITTAUTUNEET
Mehukatti
TURKU ON EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI VUONNA 2011

Turku on Suomen vanhin kaupunki. Vuonna 2011 se kokee yhden pitkän historiansa kohokohdista juhlien vuotta Euroopan kulttuuripääkapunkina. Hyviä syitä tulla Turkuun - ikivanhoja ja ihan uusia - riittää tänä vuonna vuonna joka päivälle.

Yksi hyvä syy vierailla Turussa on Kalevan kisat 4.-7. elokuuta. Tulemme rakentamaan kisatapahtuman oheisohjelmaa yhteistyössä Turku 2011 -säätiön kanssa ideoiden positiivisia urheilun ja kulttuurin törmäyksiä. Yksi kulttuuripääkaupunkivuoden tavoitteista on tuoda kulttuuria uusille kohderyhmille, yllättäviin tilanteisiin ja helposti lähestyttävässä muodossa.

Tällä sivulla kerromme kulttuuripääkapunkivuoden tapahtumista ja erityisesti tapahtumista, joihin kisavieraat voivat osallistua kisaviikonlopun aikana.

Kaikki kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumat löytyvät osoitteesta
www.turku2011.



ALKUMERI 6.-7.8.2011


Alkumeri-festivaaleilla yhdistyvät vesi ja musiikki – ne luovat ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia hyvästä olosta Samppalinnan maauimalan upeassa ympäristössä. Kaksipäiväisen tapahtuman musiikista vastaavat suomalaiset huippuartistit (mm. Jonna Tervomaa, Tapani Rinne, Tommy Lindgren, Wimme ja Jarmo Saari) yhdessä kansainvälisten vieraiden kanssa. Artistit valmistavat Alkumereen sen teemaan ja tunnelmaan sopivan teoksen, joten luvassa on ainutlaatuisia musiikkielämyksiä sekä ennen kuulemattomia versioita tutuista kappaleista. Veden päällä soittavan orkesterin musiikkia voi kuunnella altaassa tai altaan reunalla ja musiikin voi myös tuntea vedessä. Alkumeren taiteellisena johtajana toimii muusikko ja tuottaja Samuli ”Teho” Majamäki.

Festivaalialueella on kymmeniä tapahtuman teemaa tukevia elämyksellisiä pisteitä ja kojuja: erilaisia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä palveluita, aisteja helliviä hierontoja ja hoitoja, vesiliikuntaa sekä muita pehmeitä liikuntamuotoja. Festivaali panostaa myös kiireettömiin ja laadukkaisiin ravintolapalveluihin. Alkumeri korostaa puhtaan veden merkitystä ja ympäristöarvoja.

Päihteetön festivaali sopii kaikille ja kaikenikäisille. Tapahtumassa on ohjelmaa lapsille, nuorisolle, aikuisille ja ikäihmisille. Alkumeri on kaikkien aistien elämys ja se tarjoaa ohjelmaa aamuvarhaisesta yömyöhään – aamupäivän vesijumpasta iltayön tanssibileisiin upeasti valaistussa ja visuaalisesti näyttävässä ympäristössä.

Tapahtuman tuotannosta vastaa Zontik Oy. Tapahtuman järjestämistä tukee Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus.


Sukella Alkumereen ja antaudu veden ja musiikin mielihyväilylle!

6. - 7.8., Samppalinnan maauimala

www.alkumeri.fi




KULTTUURIKUNTOILUN KESKUSPUISTO

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto tuo Aurajoen rantamille ja kaupunkitilaan käyttötaideteoksia, kulttuurikuntoilureittejä, melontaa ja soutua, tapahtumia sekä Unelmapuiston.

Melonta- ja soutumahdollisuuksia Aurajoessa lisätään ja joen rannoille pystytetään liikkumaan innostavia käyttötaideteoksia. Jokirannoille luodaan myös karttareitistö, jossa erilaiset kulttuurisisällöt ja kuntoilureitit yhdistyvät. Reitistö tulee sisältämään esimerkiksi turkulaisia ihmeitä, romantiikkaa, kaupunkitarinoita, patsaita, arkkitehtuuria, musiikkia ja historiaa. Urheilupuistoon rakennetaan erityisesti lapsille, nuorille ja senioreille suunnattu Unelmapuisto, jonka ensimmäiset osat valmistuvat vuonna 2011.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto esittäytyy kulttuuria ja liikuntaa yhdistävissä tapahtumissa koko vuoden. Tapahtumissa eri kohderyhmille esitellään kulttuurikuntoilumahdollisuuksia, kuntoillaan joella ja sen rannoilla taidetta ja kulttuuria yhdistellen sekä tutustutaan kaupunkilaisten unelmiin ja kaupungin historiaan niin jokirannassa kuin Urheilupuistossakin.

Päätoteuttajina toimivat Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja Liikuntapalvelukeskus yhteistyötahoinaan Turun kaupungin Ympäristö- ja kaavoitusvirasto, Kiinteistöliikelaitos, Nuorisoasiainkeskus, Sosiaali- ja terveystoimi ja monet turkulaiset organisaatiot.

Kokonaisuus valmistuu vuoden 2011 aikana ja jää kaupunkiin kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeenkin.

www.kulttuurikuntoilunkeskuspuisto.fi