ETUSIVUYLEISÖLLEMEDIALLEURHEILIJATKUMPPANITORGANISAATIOUUTISETTULOSPALVELUYHTEYSTIEDOTeShop
TURUN URHEILULIITTO
LIPUNMYYNTI
KISOJEN AIKATAULU
TURKU 2011
TURUN URHEILULIITTO
PAAVO NURMEN STADION
ILMOITTAUTUNEET
Mehukatti

TURUN URHEILULIITTO ON KALEVAN KISOJEN JÄRJESTÄJÄSEURA

Turun Urheiluliitto on vuonna 1901 perustettu yleisseura, joka juhlii tänä vuonna 110-vuotista menestyksekästä taivaltaan.

Seuran tavoitteena on edistää liikunnan ja urheilun harrastamista toiminta-alueellaan. Kymmenen eri jaoston jäsenmäärä on ollut viime vuosina noin 5000. Turun Urheiluliitossa urheillaan ja liikutaan kilpaillen ja harrastaen.

TURUN URHEILULIITTO ON SUOMEN PARAS YLEISURHEILUSEURA

Turun Urheiluliitto on yksi Suomen menestyneimmistä yleisurheiluseuroista. Turun Urheiluliitto voitti vuonna 2010 toisena vuonna peräkkän yleisurheilun seuraluokittelun. Lisäksi seura on voittanut Kalevan Maljan 12 kertaa, viimeksi vuonna 2005. Vuosina 2006-2010 seura on sijoittunut Kalevan Malja -taistossa toiseksi.

TURUN URHEIULULIITON URHEILIJOITA

Seuran kautta aikain menestynein urheilija on ollut Paavo Nurmi. Olympiamitaleja Paavo Nurmen lisäksi ovat seuraan tuoneet useat urheilijat mm. Hannes Kolehmainen, Harri Larva, Veikko Karvonen, Kaisa Parviainen ja seuran edellinen puheenjohtaja Raimo Heinonen. Seuran nykyisiä huippu-urheilijoita ovat mm. pika-aituri Juha Sonck, aerobiccari Mira Keränen, voimistelija Sami Aalto ja triathlonisti Mika Luoto.

TURUN URHEILULIITON TAPAHTUMIA

Turun Urheiluliitto on suuri tapahtumien järjestäjä. Kalevan kisojen järjestäjänä seura on ollut useita kertoja, viimeisimmät kerrat vuosina 1976, 1989 ja 2001. Lisäksi seura järjestää vuosittain suuren määrän urheilu- ja kuntotapahtumia, jotka liikuttavat tuhansia ihmisiä Varsinais-Suomessa. Tapahtumat houkuttelevat liikunnasta kiinnostuneita Turun seudulle ulkomaita myöten.

Paavo Nurmi Marathon
Ruissalojuoksut
Paavo Nurmi Games
Naisten Kuntovitonen
Myllyn Pyöräily
TS-Kortteliajot
SuperTreenit